Thursday, April 14, 2011

Κεφτέδες με κόκκινο κολοκύθι


Η Νηστεία τέχνας κατεργάζεται και τερψιλαρύγγια παραθέτει. Δεν είναι απαραίτητος ο κιμάς για να φτιάξει κανείς κεφτέδες. Ο ταραμάς, η μελιτζάνα, ο αρακάς, η πατάτα ακόμα και το μπαγιάτικο ψωμί αρκούν ως υποκατάστατο. Εδώ η βάση είναι κολοκύθι.
-Κολοκύθια! θα πείτε..
-Ναί και κόκκινα:

-800 γρμ. κόκκινο κολοκύθι τριμμένο και στιμμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 φλ. αλεύρι
δυόσμο-μάραθο ή άνηθο κατά βούληση, λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη

-Αφήνουμε τα υλικά μας στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα από μια ώρα ως ένα βράδυ.
-Ανακατεύουμε σε μπώλ αλεύρι με σπόρους μαυροκούκι
-Με δυο κουτάλια παίρνουμε απο το μίγμα το κυλάμε στο αλεύρι και το πατάμε σε ένα πχ ταψάκι, πιάτο κλπ όσο λεπτότερη πιτούλα μπορούμε.
-Τηγανίζουμε, αφήνοντας αρκετά τη μια πλευρά, χωρίς να καεί βέβαια,ώστε να έχουμε στέρεη βάση. Μετά γυρίζοντας από την άλλη και επιδιώκουμε πιέζοντας με πειρούνι να τηγανιστεί καλά και μέσα.

5 comments:

Σοφία Ζ. said...

Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι! Υπέροχοι! Με τέτοια καλούδια, η νηστεία ποτέ δεν μου φάνηκε εξαντλητική! Την καλημέρα μου!

Σοφία Ζ. said...

Κόκκινο κολοκύθι που βρίσκουμε; Είναι η κολοκύθα; Συγγνώμη για την άγνοια!

Katerina ante portas said...

Καλημέρα Σοφία Ζ. Βρήκα στον μανάβη της γειτονιάς αλλά και στη Λαϊκή. Είναι η κόκκινη κολοκύθα πράγματι, την οποία δίνουν και με το κομμάτι πλέον. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πάρεις όλη την κολοκύθα.

Rena said...

Μου αρέσουν πολύ όλα τα είδη από αυτά τα κεφτεδάκια με κόκκινη κολοκύθα όμως δεν έχω δοκιμάσει. Ότι πρέπει για τη νηστεία.

Εφη said...

Με κόκκινη κολοκύθα δεν τα ήξερα ούτε εγώ! Ευκαιρία για κάτι διαφορετικό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...